Pilot Kunst & Technologie in Ridderkerk

Op 8 september vond de kick-off plaats van het nieuwe Kunst en Technologie project De Maakplaats in samenwerking met Stichting Kinderopvang Ridderkerk (SKR) en de Maakotheek.

Tijdens deze pilot van de komende tien weken onderzoeken kinderen (7-12 jaar) van de BSO Oosterhonk, BSO De Regenboog en BSO De Fontein eerst de technologie achter het thema licht en beweging. Daarna maken ze kunstwerken in dit thema. De bedoeling is dat er een eindspektakel plaatsvindt in Het Plein, waar deze kunstwerken live te bewonderen zijn. De kick-off bestond uit een training aan de pedagogische medewerkers van de SKR over Kunst en Technologie.

Verwondering en nieuwsgierigheid
Zien, beleven en meemaken van kunst die gemaakt is met hulp van technologie, roept bij leerlingen verwondering en nieuwsgierigheid op. Deze ervaring prikkelt hen tot nadenken. Hoe zit het kunstwerk in elkaar? Hoe werkt de technologie? Welke mogelijkheden heeft deze technologie? Wat kun je zelf maken met deze technologie? Door te onderzoeken, te experimenteren en te maken, krijgen leerlingen de kans om kennis te maken met technologie en vinden zij (deels) antwoord op de werking en mogelijkheden hiervan.

Kijk HIER voor meer informatie over kunst en technologie.