Pilot Toppie Club Noordflank en de Staart

Van woensdag 30 september t/m 14 november biedt Toppie Dordrecht de Toppie Club aan. Dit is een reeks van 9 activiteiten in de wijk Noordflank en de Staart. Kinderen uit groep 1 t/m 8 kunnen kennismaken met activiteiten op het gebied van sport, spel, natuur, cultuur en gezondheid. Kinderen uit groep 1 t/m 4 kunnen terecht bij IKC De Wereldwijzer (Doelstraat). Kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen de activiteiten volgen bij de Wijkhaven (Maasstraat). Alles is gratis te volgen. Per keer is er plek voor 16 kinderen. 

Samenwerking buurt(werk) organisaties
Tijdens deze pilot van 9 weken wordt met diverse buurt(werk) organisaties zoals Contour de Twern, Staartlicht, Stichting MEE, R-Newt, de Moskee en de vrijwilligers samengewerkt om een mooi workshop programma op diverse plekken in de wijk neer te zetten. Klik HIER voor meer informatie over het programma.

Toppie club
Toppie club wil de toegankelijkheid van kinderen (4-12 jaar)  tot deelname aan sport, cultuur, spel, natuur/gezondheid vergroten. Zodat ook kinderen die niet vanzelfsprekend met deze activiteiten in aanraking komen hieraan deel kunnen nemen. Wij hopen ook een bijdrage te leveren aan een brede talentontwikkeling van het kind als de cultuurpartner. Door activiteiten in de wijk aan te bieden en samen met vertegenwoordigers van Toppie in gesprek te gaan met bestaande partners in de wijk maken we activiteiten breder, zichtbaarder en toegankelijker voor een grotere groep kinderen en ouders.

De activiteit van de Toppie club is geslaagd wanneer we iets kunnen bijdragen aan het sterker en zichtbaarder maken van de maatschappelijk/culturele infrastructuur in de wijk. De vorm waarin wij bijdragen is afhankelijk van de wensen uit de wijk en de bereidheid van de partners om zich hieraan aan te passen.

Vraag ophalen bij scholen
Deze aanpak wordt afgezet tegen een andere activiteiten reeks in de wijk Sterrenburg (Eddingtonweg). Deze reeks is 16 september van start is gegaan. Hierbij is Toppie Dordrecht juist bij de scholen gaan vragen wat de behoefte van kinderen uit de wijk is. Hier maken momenteel 16 kinderen uit de onderbouw en 16 kinderen uit de bovenbouw wekelijks op de schoollocatie van de JFK en de Repelaer kennis met theater, hip-hop, free-run, spel en activiteiten waarbij natuur en voeding centraal staat.

Toppie Dordrecht organiseert activiteiten voor alle kinderen van 0-12 jaar in Dordrecht in de thema’s sport, spel, natuur, gezondheid en cultuur. Toppie is een samenwerking tussen Stichting  HattrickDuurzaamheidscentrum WeizigtGGD Zuid-Holland-ZuidSpeelotheek Pip en Zo en wij zijn de partner voor cultuur.