Presentatie Theater leerlingen Insula College aan ouders, familie en elkaar

Afgelopen 30 en 31 januari  was het een volle bak in de theaterzaal van het Energiehuis. Donderdag zat de zaal vol met de ouders en familie van de leerlingen van de tweede klassen havo en op vrijdag van een aantal brugklassen van het Insula College locatie Halmaheiraplein. De leerlingen gaven een presentatie van wat ze geleerd hebben tijdens de lessen Theater van ToBe. Een mooie samenwerking met het Insula College, ToBe en het SOC. In februari start het 2e blok voor weer een aantal nieuwe brugklassen en tweede klassen. We hebben er nu al zin in.

Leerlijn Theater
De leerlingen volgden in het Energiehuis vanaf de start van het schooljaar 15 lessen theater van theatermakers van ToBe. De eerste 9 lessen wordt er gewerkt aan: het leren samenwerken, leren improviseren, het maken van scenes en het leren acteren en presenteren. De leerlingen vullen zelf aan het begin en aan het eind  ook een ontwikkel overzicht in wat ze van deze lessen van deze lessen verwachten en hopen te leren. Ze reflecteren dan op de vaardigheden die ze behaald hebben.

Presentatie
Vanaf de 10e les werken de leerlingen aan een zelfverzonnen script, schrijven teksten en maken scenes voor een presentatie van 15 minuten. Daar krijgen ze 4 weken de tijd voor, want de 15les is de presentatie en vertonen ze hun podiumkunsten voor het volle licht en voor publiek. Dit is altijd weer super spannend voor de leerlingen maar de ouders en de docenten hebben geweldig genoten van die verrassende en verschillende presentaties.