‘Project Corona’ van het Wartburg college

Scholen missen door de Corona sluiting misschien niet daadwerkelijk het contact met hun leerlingen maar wel de sociale en emotionele aspecten van het elkaar live zien en spreken. Het online lesgeven heeft een enorme vlucht genomen. Ook de kunstvakken laten zich niet onbetuigd. Hermen Dekker en Louise van der Vlies van het Wartburg college in Dordrecht hebben in deze Lockdown periode een prachtige beeldende lesbrief gemaakt: Project Corona. De lesbrief is voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Lesbrief

Met deze lesbrief worden leerlingen uitgedaagd om deze coronatijden een kunstzinnige draai te geven. Ze kijken naar kunst, beoordelen kunst en worden gevraagd zelf aan de slag te gaan. Daarnaast beantwoorden de leerlingen vragen over hoe ze deze tijden ervaren. De lesbrief is hier te vinden: Corona_project_PUB

Terugblik

Al een tijdje geleden waren de leerlingen van het Wartburg College in het Energiehuis, net voordat alles in lockdown ging. Hier volgenden leerlingen voor CKV twee workshops: portretfotografie van Mark Isarin en theater van Benjamin Asporaat. Beide workshops waren gericht op het leren presenteren van jezelf, je houding, je voorkomen, het gebruik van ruimte etc.

Al met al krijgen de leerlingen dus genoeg kunst en cultuur binnen!