Project “Da Vinci doet, skills via de kunsten” voor het tweede jaar van start!

In het voorjaar van 2022 vindt voor het tweede jaar “Da Vinci doet, skills via de kunsten” plaats. Een project dat voortkomt uit ‘Skills Line’, georganiseerd in samenwerking met verschillende culturele partners en creatieve ondernemers. ‘Skills Line’ is een leerlijn bestaande uit 4 lesblokken en richt zich op het uitbreiden van de persoonlijke ontwikkeling van de student. Deze leerlijn heeft 3 doelen: 21st Century Skills, Personal Branding, Creativiteit en Zelfkennis/ontplooiing. MBO Da Vinci College/ sector Economie en Ondernemerschap werkt al sinds schooljaar 2018-2019 aan een ‘Skills Line’.

 “Da Vinci doet, skills via de kunsten”

De studenten krijgen tijdens dit project een serie lessen met een Event avond in het Energiehuis als afsluiting. Studenten brengen hun eerder opgedane kennis in de praktijk tijdens een serie actieve kunstworkshops, onder de noemer: ‘Skills via de Kunsten’.

Aan het eind van deze lessenserie wordt er feestelijk afgesloten tijdens een evenement voor de ouders, school, relaties, toekomstige studenten en andere belangstellenden. Tijdens deze Event avond in het Energiehuis laten studenten hun “kunsten“ zien, door middel van een expositie, optredens en presentaties.

Kick-off

Donderdag 10 maart vond er in het Energiehuis de Kick-off plaats. MBO Da Vinci College begon met een introductie en toelichting van het project. Vervolgens presenteerden de docenten zichzelf, hun lesplan en gaven ze informatie bieden over de komende lessen. Daarna mochten de leerlingen workshops en lessenseries kiezen die zij willen volgen.

Start

Sinds afgelopen week zijn de leerlingen gestart met de 5 wekelijkse actieve lessen, in diverse kunstdiscipline. Deze lessen vinden nog plaats in de maanden maart en april.

De lessen vinden plaats op culturele locaties buiten de school: bij ToBe, de Popcentrale en Prosound Media.