Spoken Word Battle Dalton Vakcollege leerjaar 2

Vrijdag 17 juni gingen leerlingen van het Stedelijk Dalton Vakcollege de strijd met elkaar aan in een Spoken Word Battle in het Energiehuis, Dordrecht. Op donderdag 16 juni kregen 95 leerlingen eerst een workshop Spoken Word van 1,5 uur van 2 toffe docenten. De 5 klassen kregen begeleiding in het maken van hun teksten. Het thema was 800 jaar stad. Helaas kon dit vorig jaar niet doorgaan in verband met corona, maar nu kon het gelukkig weer wel!

800 jaar stad
In het kader van 800 jaar stad maakten de leerlingen een Spoken word tekst wat geïnspireerd mocht zijn op ‘Het Land van – Baas B en Lange Frans’. De leerlingen maakten een analyse waarom het nummer ‘Het land van’ werkt en keken hoe ze dit concept konden gebruiken voor een Dordtse versie. In één les werkten de leerlingen in groepjes van 3/4 leerlingen aan een eigen tekst met een ode aan hun eigen stad Dordrecht. Wat maakt Dordt voor hun Dordt? Hoe zijn ze hier opgegroeid? Wat hebben ze meegemaakt?

Battle
Vrijdag 17 juni vond er per klas een voorronde plaats in de Popcentrale. Per klas werd er gestemd op een vertegenwoordiger. Deze vertegenwoordiger moest het  in de finale opnemen tegen de vertegenwoordigers van de andere klassen. En de leerlingen waren strijdlustig! Bij de finale maakte de DJ en host er een feestje van. Hierdoor was de sfeer geweldig. Na dat alle klassen waren geweest werd er gestemd. Klas 2C heeft de battle gewonnen. Zij gaan binnenkort de studio in en nemen een clipshoot op met hun eigen geschreven tekst.