Teamtraining Ds. Johannes Beukelmanschool

Op dinsdag 16 april heeft er een teamtraining ‘Het Creatieve Proces’ plaatsgevonden op de Ds. Johannes Beukelmanschool in Alblasserdam. Tijdens deze training stonden Cultuureducatie en het creatieve proces centraal.

Het doel
Het doel van de workshop was om de leerkrachten van de Ds. Johannes Beukelmanschool te enthousiasmeren voor Cultuureducatie. Om die reden kregen ze een workshop waarin het creatieve proces centraal stond. Aan de hand van een korte theoretische uitleg werden alle stappen van het creatieve proces besproken. Daarna zijn de leerkrachten zelf aan de slag gegaan om zo de theorie te kunnen beleven in de praktijk en daarmee alle fasen van het creatieve proces te doorlopen.

De opdracht
De opdracht voor de leerkrachten was om naar aanleiding van een gedicht een driedimensionaal beeld te maken. Ze hebben het gedicht als inspiratiebron gebruikt en zijn vervolgens aan de slag gegaan met het ontdekken van verschillende technieken en hebben geëxperimenteerd met verschillende materialen. Toen de beelden klaar waren, hebben de leerkrachten gereflecteerd en geëvalueerd op zowel hun beeld als op het verloop van hun persoonlijke creatieve proces.

De beelden
De leerkrachten waren zeer betrokken en hebben prachtige beelden gemaakt. Bekijk hier onder de foto’s van de teamtraining: