Theatervoorstelling zet jongeren aan het denken

Theatergroep Playback speelt voorstellingen over pesten en culturele diversiteit voor leerlingen van het Gemini College, Farel College en het Maxima College uit Ridderkerk. Donderdag 30 januari is het de beurt aan het Farel College en dinsdag 18 februari krijgt het Maxima College de voorstellingen te zien.

Gemini College
Leerlingen van het Gemini College hebben de voorstellingen aan het begin van het schooljaar bekeken. Ze waren muisstil tijdens de voorstelling en vurig tijdens het na-programma. Playback maakt gebruik van ‘terugspeeltheater; scenes worden na afloop opnieuw gespeeld door de leerlingen. Hierdoor kunnen de leerlingen ingrijpen en laten zien hoe ze een situatie zouden aanpakken. De leerlingen die het toneel opkwamen waren maakten korte metten met het gespeelde pestgedrag van de acteurs.

Onderbouw
De onderbouw krijgt de voorstelling ‘Like’ te zien. Een rauwe voorstelling over vriendschap, groepsdruk, buitengesloten worden, pesten en de invloed van sociale media. Tijdens de voorstelling worden leerlingen geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten.

Bovenbouw
Voor de bovenbouw staat de voorstelling ‘Count me in’ op het programma. Een voorstelling over onze multiculturele samenleving en de bijbehorende culturele verschillen. De voorstelling nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan en zo wederzijds begrip en respect te creëren.