Vacature freelance projectleider muziekeducatie bij Servicebureau Onderwijs&Cultuur

Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC) is onderdeel van de Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid, samen met ToBe cultuurcentrum, Popcentrale en Muziekschool Ridderkerk. Het SOC bestaat uit een team van gedreven vakspecialisten dat afwisselend de functie van sparringpartner, adviseur, fondsenwerver, projectleider, bemiddelaar, trainer en/of vakdocent vervult. Het SOC is penvoerder van 5x Cultuureducatie met Kwaliteit (5x CmK) in opdracht van de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Alblasserdam, Ridderkerk en Sliedrecht. Ook is het SOC samenwerkingspartner binnen de regeling Muziekimpuls op verschillende basisscholen.

Wij zijn door de toenemende deelname van basisscholen en culturele instellingen op zoek naar een:

FREELANCE PROJECTLEIDER MUZIEKEDUCATIE
(flexibel inzetbaar, werktijden met name na schooltijd)

Werkzaamheden:
Als projectleider ondersteun je individuele scholen die deelnemen aan 5XCmK en Muziekimpuls. Het gaat hier om een traject van 1 of meerdere jaren met werksessies na schooltijd op de school. In deze werksessies ontwikkel je, met de werkgroep cultuur van de school, de visie op muziek educatie en doorgaande leerlijn. Ook geef je vorm aan teamtrainingen, uitgevoerd door een vakdocent. De projectleider beschrijft de voortgang van het proces overzichtelijk en helder in notulen en verslagen.

Profiel:
Je ziet de kracht van en kansen voor muziek in het onderwijs. Je bent gewend om het woord te nemen en gesprekken te leiden, maar tevens in staat om je bescheiden en klantgericht op te stellen. Je kunt zelfstandig werken. Je bent praktisch ingesteld en op de hoogte van het reilen en zeilen op basisscholen. Je laat je niet afschrikken door leerdoelen en leerplankaders muziekeducatie. Je hebt inzicht in groepsprocessen en kunt gedragspatronen doorbreken. Je kunt goed schakelen tussen uitvoering en beleid en bent resultaatgericht. Tot slot ben je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot cultuureducatie in het basisonderwijs. De uitvoering van deze opdracht vaart wel bij jouw creativiteit en helikopterview.

Competenties:
We vragen, naast een vakopleiding binnen de discipline Muziek, de volgende competenties:

  • Organisatorisch sterk
  • Improvisatietalent
  • Communicatief vaardig
  • Besluitvaardig
  • Klantgericht

Naast deze competenties ben je representatief, betrokken en ben je sterk in budgetbeheer en in het rapporteren en analyseren van voortgang.Je bent inzetbaar op woensdagmiddag en/of andere werkdagen tussen 15.00-17.30 uur. Bij voorkeur minimaal 2 middagen per maand. Het uurtarief bedraagt € 60 (5XCmK) of € 40 (Muziekimpuls). Je voldoet aan de voorwaarden als zelfstandig ondernemer.

Contact
Eventuele vragen kun  je mailen naar Lilianne Eijkelenkamp: lilianne@onderwijs-cultuur.nl. Mail uiterlijk dinsdag 13 november a.s. een korte motivatie en CV naar PZ@Tobe.nl t.a.v. Lilianne Eijkelenkamp (coördinator Primair Onderwijs). De gesprekken staan gepland op maandag 19 en dinsdag 20 november 2018. Klik HIER voor een .pdf versie van de vacature.