(vervolg)Training Woordenschat & Cultuureducatie

Hoe wordt mijn kunstles een goede woordenschatles?

Beste kunstvakdocent,

Het thema, taalachterstand = taalontwikkeling en kansengelijkheid, blijft komend schooljaar een actueel thema binnen de gemeentes waarin wij werken. Volgend schooljaar staan er al 15 trajecten op de planning om onderschools of naschools te werken aan de ontwikkeling van de woordenschat door cultuureducatie en het aantal groeit. Het is daarom ook van belang dat wij ons blijven ontwikkelen op dit gebied!

Tijdens de training Woordenschat & Cultuureducatie op 27 januari 2021 heb je kennisgemaakt met De Viertakt van Verhallen, het belang van woordenschat ingezien en heb je ervaring gedeeld met je collega’s.

Lekker zelf aan de slag
Tijdens deze (vervolg)training gaan we dieper in op de theorie De Viertakt van Verhallen. Natalja Verhoef heeft samen met Jirre Stoutjesdijk en Lisa Dammiaans een handleiding gemaakt en vertelt over hoe je De Viertakt van Verhallen in jouw les kan inzetten. Na deze theorie ga je dus vooral lekker zelf aan de slag en maak je met elkaar verschillende lesformats en werkvormen! Charlotte Willems, woordenschatexpert Internationale Schakelklas bij het Dalton Lyceum geeft tips, terwijl jij en je collega’s bezig zijn. Zij geeft aan het eind een terugkoppeling. De training sluiten we af met een lunch. Ben jij er bij?

Aanmelden
Klik HIER om je aan te melden. Aanmelden is mogelijk t/m 6 september 2021. Wij bieden je deze training graag aan zodat jij kwalitatieve lesprogramma’s op het gebied van woordenschat & cultuureducatie kan (blijven) ontwerpen.  Je kunt deze (vervolg)training ook volgen als je niet aanwezig was tijdens de training op 27 januari 2021.

Graag tot 15 september!

Hartelijke groet,
Lilianne Eijkelenkamp
Woordenschat & Cultuureducatie
Servicebureau Onderwijs&Cultuur

communicatie@onderwijs-cultuur.nl