Opening expositie 75 jaar Vrijheid in Papendrecht

Eindelijk is het dan zover! In de bibliotheek Papendrecht worden de resultaten van het project 75 jaar Vrijheid vanuit het Cultuurmenu Papendrecht geëxposeerd. 10 scholen met ruim 600 leerlingen hebben meegedaan aan dit project. Deze expositie werd vrijdag 23 april om 9.30 uur geopend door burgemeester Aart-Jan Moerkerke en Corine Verver, wethouder Cultuur.

fotograaf Mark Isarin

Film van de opening
Vanwege de geldende coronamaatregelen werd er een filmverslag gemaakt van de opening. Zodra de bibliotheek weer toegankelijk is voor publiek, kunnen bezoekers een maand lang genieten van de expositie. Tijdens de opening vertelden Floor (obs de Leilinde), Jelle (IKC de Wielen) en Tirza (SBO de Kameleon) via een filmpje wat zij van de workshops waaraan zij hebben deelgenomen vonden. Ook stelden zij nog een persoonlijk vraag over Vrijheid aan de burgemeester of de wethouder. Aan het einde van de opening gingen de burgemeester en wethouder zelf ook nog aan de slag. Zij maakten onder leiding van de beeldende vakdocent Tamarah van Rossum een linosnede afdruk van een woord dat voor hun Vrijheid vertegenwoordigt. Ook hun resultaat wordt toegevoegd aan de expositie.

Cultuurmenu Papendrecht
Elk jaar wordt er vanuit het Cultuurmenu Papendrecht voor de groepen 7 & 8 een actueel project ontwikkeld, in samenwerking met lokale culturele partners. Voor het schooljaar 2020-2021 was gekozen voor het thema ’75 jaar vrijheid’ en zijn de culturele partners Bibliotheek AanZet en St. Dorpsbehoud Papendrecht. Aan de hand van waargebeurde lokale oorlogsverhalen werden de leerlingen door workshops op het gebied van Beeldend, Poëzie en Media aan het denken gezet over wat vrijheid voor hen betekent. De veel eerder geplande expositie vindt nu dan toch echt plaats!