Wij voor de Jeugd: nieuw lokaal initiatief

Wij voor de Jeugd is een nieuw lokaal initiatief dat kinderen in Dordtse wijken wil helpen door huiswerkbegeleiding in combinatie met (samen) gezond bewegen te stimuleren en faciliteren. In samenwerking met voetbalclub SC Emma, R-newt, het Vogelnest, gemeente Dordrecht en het Servicebureau Onderwijs&Cultuur als partner Cultuur van Toppie.

Huiswerkbegeleiding
De huiswerkbegeleiding vindt elke maandag en donderdag plaats van 16.00-17.30 uur. Om 18.00 uur begint de voetbaltraining en deze duurt tot 19.00 uur. Inschrijven? Mail naar info@scemma.nl of bel naar +31615104939.

Vakantie Activiteiten Dordrecht
Naast huiswerkbegeleiding en sport wil Wij voor de Jeugd kinderen in de vakanties gratis kennis laten maken met muziek, dans, theater of beeldende kunst.

8 mei: Sport en Beweegspektakel
Zaterdag 8 mei was de eerste editie van het Sport en Beweegspektakel op sportpark Reeland bij SC Emma. Meer dan 100 kinderen waren erbij en wat hebben ze genoten. Van het mindere weer hadden de kinderen totaal geen last. Het was een groot succes!

Programma
De activiteiten voor kinderen 5-12 jaar begonnen om 11.00 uur en duurden tot 15.30 uur. De kinderen volgden verschillende workshops van een half uur rondom sport, gezondheid en cultuur. Zo ontdekten de kinderen wat ze leuk vinden om te doen. De dag werd afgesloten met een demonstratie van de Bikerboys.

Activiteiten:

  1. Sport: voetbal, handbal, krav maga en kickboksen
  2. Gezondheid: gezonde lunch
  3. Cultuur: workshop rap, workshop hip hop dance