Woensdag 22 september Nationale Kraanwaterdag!

Woensdag 22 september 2021 is het Nationale Kraanwaterdag. De dag waarop kraanwater centraal staat. Daarom én vanwege een nieuwe natuurspeeltuin organiseert Toppie Dordrecht deze woensdag van 12.30-15.30 uur allerlei wateractiviteiten voor kinderen 4-12 jaar. Locatie is natuurlijk de nieuwe natuurspeeltuin aan de Reggestraat 24 op de Staart.

Zo gaat het Dordrechts Museum een 3D schilderij maken en Evides Waterbedrijf neemt een levensgroot ganzenbord mee naar de speeltuin. DordtSport komt naar de speeltuin met reuze hamsterballen waarmee de kinderen het water op kunnen. Duurzaamheidscentrum Weizigt gaat waterdiertjes schilderen met modder! En bij ons gaan de kinderen aan de slag met waterschilderijen.

Nationale Kraanwaterdag
Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven (Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML) gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Alle basisscholen en bso’s zijn uitgenodigd om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater zo gezond is als je sport en beweegt.

Partner Cultuur
Toppie Dordrecht is een samenwerking tussen Stichting HattrickDuurzaamheidscentrum WeizigtGGD Zuid-Holland-Zuid, Speelotheek Pip en Zo en ons. Wij zijn dé partner voor Cultuur. Wij denken mee en organiseren alle culturele activiteiten: zowel de naschoolse activiteiten, vakantieactiviteiten, wijkactiviteiten als de activiteiten voor het speciaal onderwijs binnen Toppie Dordrecht.