Workshopdagen voor het Geminicollege Ridderkerk

Op 9, 10 en 11  september hebben bijna 200 leerlingen van het Gemini college Ridderkerk drie workshopdagen gehad om in een keer hun CKV doelen te behalen. De leerlingen volgden allemaal zes verschillende workshops en keken naar de voorstelling “Wat heb je nou aan kunst?”.

CKV
Het behalen van het CKV doelen is voor iedere middelbareschoolleerling verplicht om examen te mogen doen. Iedere school is echter vrij om zelf te kiezen op wat voor manier zij CKV aanbieden aan hun leerlingen. Het Gemini College doet dit door middel van meerdere workshopdagen. Normaal gesproken is dit enkel van toepassing op leerlingen uit het derde leerjaar, dit jaar deden echter ook de vierdejaars mee. Door het welbekende corona zijn de CKV workshopdagen van vorig jaar geannuleerd waardoor het voor de leerlingen nu dubbel feest was.

Profielen
De leerlingen konden vooraf kiezen welk profiel zij het meest interessant vonden. Elk profiel bevat zes verschillende workshop die met dat profiel te maken hebben. De vier verschillende profielen zijn:

  • MEDIA – gericht op het kennismaken met en verdiepen in verschillende vormen van hedendaagse media;
  • URBAN ARTS – gericht op het kennismaken met de muziek, dans en beeldende aspecten van de urban cultuur;
  • PODIUMKUNSTEN – gericht op het ontdekken van de verschillende podium disciplines: dans, theater, muziek;
  • KUNST & DESIGN – gericht op het maken en experimenteren met (on)bekende materialen en technieken.

Ridderkerkse partners
Tijdens de workshopdagen zijn de leerlingen niet alleen maar op school gebleven. Zo vonden alle workshops binnen het profiel Urban Arts plaats in De Loods Ridderkerk. De leerlingen met het profiel Media gingen op bezoek bij RTV Ridderkerk om een echte radiouitzending te maken en de leerlingen met het profiel Kunst & Design mochten een kijkje nemen in het atelier van ArtworkAnt om daar een workshop gietwerk te volgen.

Workshops
De workshops waren vooral gericht op datgene wat de leerlingen niet in hun dagelijks leven doen. Denk hierbij aan: een talkshow maken, een geblindoekte experience bouwen, een workshop illustratie, theater, dans, zang, rap, met ‘Rembrendtlicht’ portretten fotograferen of een workshop etsen. Kijk hieronder voor een sfeerimpressie van de workshopdagen.