Yarah Winkelaar

Functie:
Coördinator Cultuureducatie

Werkgebied(en):
Brede School Ridderkerk

Persoonlijke achtergrond:
In juni 2018 ben ik afgestuurd als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, waarvoor ik in 2013 ook een fotografie opleiding heb afgerond aan de Fotovakschool te Rotterdam. Na mijn afstuderen ben ik begonnen met het opzetten van ‘Yarah’s Beeldplek’. Onder deze naam geef ik beeldende lessen en workshops, zowel onder- als naschools, al is deze onderneming nog in volle ontwikkeling.

Ik werk voornamelijk met kinderen van 4 tot 12 jaar omdat ik het stimuleren van verbeelding heel erg belangrijk vind. Daar kun je niet vroeg genoeg mee starten, aangezien kinderen vanaf 7 jaar hun fantasierijke wereld inruilen voor een veel meer concrete manier van denken. Verbeelding zorgt namelijk juist voor het vinden van creatieve oplossingen en maakt het makkelijker om keuzes te maken die bij je passen. Hoe mooi zou de wereld zijn als we allemaal dat kleine stukje verbeelding wat vaker aan zouden spreken? Door veel vragen te stellen, samen verhalen te bedenken, aan te sluiten bij de belevingswereld en ze uit te dagen om te experimenteren met onverwachte materialen probeer ik hen dat stukje te laten behouden.

Binnen het SOC:
Sinds september 2018 werk ik ook voor het Servicebureau Onderwijs&Cultuur als Coördinator Cultuureducatie binnen de Brede School Ridderkerk. Hierbij vertegenwoordig ik het SOC als culturele partner van de Brede School Ridderkerk. Ik ben verantwoordelijk voor het culturele aanbod en stel graag een aanbod samen vanuit de wens van de scholen. Daarnaast werk ik binnen het SOC mee aan verschillende projecten en ben ik projectleider van Skillslab.