Zeven brugklassen Insula college krijgen workshops Media & Theater

Op 29 en 31 oktober krijgen 185 leerlingen van het Insula College, locatie Halmaheiraplein workshops Media & Theater in het Energiehuis tijdens het project ‘KlokhuisAlle berichten’. Buiten schooltijd maken de leerlingen zelfstandig een kort filmpje dat op YouTube komt. Het project wordt in april afgesloten met een feestelijke avond op school met ouders waarbij de Insula Awards worden uitgereikt.

Klokhuisproject
De brugklassers zijn vooraf op school in groepen verdeeld van 6 leerlingen. Op 29 en 31 oktober krijgen de leerlingen vier workshops in het Energiehuis op het gebied van 1) filmtechnieken, 2) montagetechnieken, 3) acteren/sketches maken en 4) leren presenteren en interviewen. Na de workshopdagen kiezen de groepjes het onderwerp van hun filmpje in stijl van het tv-programma Klokhuis. Daarna gaan ze aan de slag met het maken van de filmpjes en in april worden de filmpjes getoond waarbij ook de Insula Awards worden uitgereikt.

Kwaliteit
Doel van het project is de kwaliteit verhogen op het gebied van film-, montage- en theatertechnieken. Hoe start je een film en hoe sluit je af. Wat zijn close-ups en welke cameratechnieken zijn er? Hoe schrijf je een sketch, hoe maak je korte scenes en hoe interview en presenteer je? De workshops worden gegeven door vakdocenten Jonathan Weah en André Badjebeir voor Media en Rosa Mens en Sara Zwigtmans voor Theater.